Meer resultaten voor als symptomen

 
als symptomen
Amyotrofische laterale sclerose ALS Aandoeningen Gezondheidsplein.nl.
Symptomen van amyotrofische laterale sclerose ALS. De eerste symptomen die op ALS kunnen wijzen zijn het zwakker worden van de kleine spieren van de handen en voeten. Deze krachteloosheid breidt zich binnen enkele maanden tot jaren verder uit tot de armen, benen en romp. Handelingen die voorheen gemakkelijk gingen, zoals traplopen of het opendraaien van de kraan, worden steeds moeilijker. Doordat de spieren niet meer goed gebruikt kunnen worden, verliezen ze langzaam hun volume; dit wordt atrofie genoemd. Kenmerkend voor ALS zijn snelle ongecontroleerde spiertrekkingen. Deze trekkingen worden fasciculaties genoemd. Fasciculaties zijn van buitenaf zichtbaar en kunnen soms pijnlijk zijn. Bijna iedereen ervaart wel eens fasciculaties, met name rondom het oog. Bij ALS zijn de fasciculaties heviger en zijn ze, met name in rust, continu aanwezig. Ook typisch voor ALS zijn klachten van dwanglachen en dwanghuilen. Hierbij gaan mensen om de kleinste dingen lachen of huilen waarbij ze zichzelf nauwelijks in bedwang kunnen houden. Dit is een laat symptoom van ALS.
Ik heb ALS Thuisarts.
In het kort. ALS is de afkorting van Amyotrofische Laterale Sclerose. De ziekte begint vaak met spierzwakte in armen of benen, of met spreek of slikklachten. De oorzaak is het afsterven van zenuwen in het ruggenmerg en een deel van de hersenen. Uw spieren worden steeds zwakker. Bewegen, eten, praten en ademhalen gaan steeds moeilijker. ALS verergert meestal snel. Genezing is helaas niet mogelijk. Een ALS-team en uw huisarts behandelen en begeleiden u. Wat is het. Wat is ALS? ALS staat voor: Amyotrofische Laterale Sclerose. Bij ALS sterven zenuwen af. Daardoor worden spieren steeds zwakker en stijver. Bewegen, eten, praten en ademhalen gaan steeds moeilijker. ALS verergert meestal snel, in een aantal jaren. ALS komt voor bij 2 tot 3 van de 100.000 mensen. Wat merk ik. Wat zijn de verschijnselen van ALS? ALS begint vaak met spierzwakte in de armen of benen, of met spreek of slikklachten. De eerste verschijnselen zijn meestal niet zo duidelijk: onhandigheid, moeite krijgen met lopen, vaker struikelen, zich vaker verslikken of moeite met duidelijk praten.
Psychiatrische symptomen als input Tijdschrift voor Gedragstherapie.
Als die symptomen het kaliber krijgen van een stoornis, komt dat omdat symptomen andere symptomen oproepen en elkaar wederzijds versterken. In de voorbeelden die eerder werden gegeven, was het min of meer triviaal hoe symptomen andere symptomen oproepen: fobische angst fobische vermijding; slapeloosheid vermoeidheid.
Ouderdomssuiker: wat zijn de eerste symptomen?
Als je op latere leeftijd diabetes krijgt noemen we dit ook wel ouderdomssuiker. Wat is ouderdomssuiker? Ouderdomssuiker ook wel diabetes type 2 is een ziekte waarbij het lichaam niet in staat is de glucosespiegel in het bloed op peil te houden.
Symptomen en diagnose Stichting ALS Nederland.
Eén van de eerste antwoorden is meestal ontkenning. Soms kan een tweede opinie noodzakelijk zijn om de diagnose te kunnen aanvaarden. Ook woede, zowel jegens medisch personeel als ook naar de familieleden, is een vaak voorkomende reactie. Er kan zelfs een zogenaamd rouwproces optreden. De patiënt beseft dat hij/zij functies gaat verliezen en het rouwen hierover blijkt vaak al gaande te zijn voordat de functie daadwerkelijk verloren gaat. De meeste neurologen delen de diagnose pas mee zodra er volledige zekerheid over bestaat. Toch is een vergissing mogelijk omdat de diagnose wordt gesteld op grond van waarnemingen. Hier kan een tweede opinie nogmaals zinvol zijn. Snellere diagnose door het ALS Centrum. Voor een second opinion worden patiënten doorverwezen naar het ALS Centrum. Omdat de medewerkers van het ALS Centrum gespecialiseerd zijn in de diagnose en behandeling van ALS, kunnen zij eerder de juiste diagnose stellen. Door bekendheid van het ALS Centrum en adequate voorlichting van het ALS Centrum aan met name huisartsen en neurologen, worden patiënten in een eerder stadium van de ziekte naar het ALS Centrum verwezen.
Gevolgen van hiv en aids Aidsfonds.
Als je hiv hebt draag je het virus voor altijd bij je. Je voorkomt aids door dagelijks medicijnen te slikken die hiv onderdrukken. Zelfs mensen die al aids hebben, kunnen met deze medicijnen aids terugdringen en verder leven met hiv.
Symptomen alcoholverslaving GGZ Interventie.
je alcohol misbruikt. Als je twijfelt kun je altijd v rijblijvend contact met ons opnemen voor een adviesgesprek. Hieraan zijn GEEN kosten verbonden. Mocht je toch verslaafd zijn of gevoelig zijn voor een alcoholverslaving, dan wordt de behandeling door jouw zorgverzekering vergoed. Stel jouw vraag of bel nu: 020 231 00 00. Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd. Dit iframe bevat de vereiste logica om Ajax aangedreven Gravity Forms te verwerken. Ambulant deeltijd behandeling. Symptomen van alcoholisme.
Symptomen bipolaire stoornis.
Als mensen symptomen hebben die lijken op een bipolaire stoornis maar niet precies passen in één van de bovenstaande typen, dan kan dit beschreven worden als een andere gespecificeerde bipolaire-stemmingsstoornis wanneer de psycholoog of psychiater beschrijft waaróm de bipolaire stemmingsproblemen niet wijzen op een ander type bipolaire stoornis of als een ongespecificeerde bipolaire-stemmingsstoornis.

Contacteer ons